Ballı Minik Krepler

Ballı Minik Krepler
21 Temmuz 2023

Kahvaltı sofralarında sık sık tüketilen krep; tava keki ve pankek olarak da bilinir. Ana malzemeleri süt, un ve yumurtadır. Hazırlanan karışım yapışmaz tavaya dökülür ve yuvarlak şekli verilir. İsteğe göre tatlı ve tuzlu besinlerle birlikte servis edilebilir. Peki, ballı minik krepler nasıl yapılır? Pratik yemekler arasında yer alan ballı krepleri, ortalama 30 dakika da hazırlayabilirsiniz. Minik boyutları ile çocuklara da hitap eden bu tarifi, notlarınız arasına eklemeyi unutmayın. Malzemeler hazırsa, ballı minik krep tarifi için mutfağa geçelim ve kolları sıvayalım.

Videolu anlatımıyla nefis krep tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Ballı Minik Krep Kaç Kalori?

  • Ballı minik kreplerin bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir. Karbonhidrat içerdiği için ölçülü tüketilmesi gerekir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ballı Minik Krepler için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Pudra şeker
  • Bal
Ballı Minik Krepler

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, süt, şeker, 2 yemek kaşığı yağ ve vanilyayı çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile hafif yağ sürün. Karışımdan yemek kaşığı ile alıp yuvarlak şekilde tavaya bırakın.
  3. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Minik kreplerin aralarına bal sürerek üst üste dizin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın. Bal yerine ev yapımı portakal reçeli de kullanabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Krep yapımında kullandığınız tava oldukça önemlidir. Kreplerin doğru bir şekilde pişmesi için, yanmaz yapışmaz tava kullanın.
  • Harcı hazırlarken tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Malzemeleri bir araya getirdikten sonra elle çırpmak yerine, mikser veya blender kullanın.
  • Tavayı sıvıyağı ile yaplayın ve harcı üzerine döküp şekil verin.
  • Kreplerin bir tarafı tamamen pişmeden, diğer tarafa çevirmeyin. Aksi takdirde harç dökülmeye başlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo