Açma

Açma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 24 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Açma için

Malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı toz maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 7 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur aralarına sürmek için

  • 125 gr eritilmiş margarin

Üzeri için

  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
Açma

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Toz maya ve ılık sütü hamur yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar ezin. Sıvıyağ, tozşeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Kabarıp mayalanan hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Bezeleri un serpilmiş tezgahta tek tek pasta tabağı büyüklüğündeaçın. Üzerlerine eritilmiş ılık margarin sürüp rulo yapın. Rulo hamurların iki ucunu ters yöne birkaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirerek açma şekli verin.

Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine kalan yağı fırça ile sürün. Yumurta ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırıp hamurların üzerine sürün. Çörekotu serpip tekrar kabarıp mayalanması için 20 dakika bekletin. 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo