Sebzeli Pide

Sebzeli Pide
02 Nisan 2021

Mevsimin en taze sebzeleriyle nefis bir pide hazırlamaya ne dersiniz? İncecik hamuru, lezzetli iç harcı ile aklınızı başınızdan alacak bir tarifimiz var. Ana malzemeleri kabak, havuç, domates, biber ve mantar olan sebzeli pideyi, ortalama 45 dakika da kolayca hazırlayabilirsiniz. Vejetaryen ve diyet menülerine de uygun olan sebzeli pide, ev yapımı yumuşak pide hamuru ile hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, kolları sıvayalım ve sebzeli pide tarifine başlayalım.

Farklı versiyonlarını denemek için, evde kıymalı pide ve kaşar peynirli pide yapımına da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 4 mantar
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • Kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı
Sebzeli Pide

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak hamur için; maya, ılık süt ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Mayanın çözülmesi için 5 dakika bekleyin.
  2. Ardından kalan malzemeleri de ilave ederek, hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. 
  3. Hamurun kıvamı tuttuğunda üzerini nemli bez ile örtün ve en az 30 dakika bekletin.
  4. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlamaya başlayın. Öncelikle kabak ile havucu rendeleyin. Biberleri de ince ince doğrayın.
  5. Havuç, kabak ve biberi ayçiçek yağında soteleyin. Mantarları küçük doğrayıp ilave edin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayıp ekleyin.
  6. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.
  7. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve unlanmış tezgahta parçaları uzunlamasına açın.
  8. Ortasına sebzeli harçtan paylaştırıp kenarlarını içe doğru hafifçe kıvırın. Son olarak üzerine rendelenmiş kadar peyniri ekleyin.
  9. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sebzeli pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamuru hazırlarken süt yerine ılık su da kullanabilirsiniz. Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Hamur mayalanırken üstünü mutlaka kapatın. Aksi takdirde hava aldıkça kurumaya başlayacaktır.
  3. İç harcı hazırlarken mısır, sucuk gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
  4. İç harcı pide hamuruna eklemeden önce, mutlaka soğumasını bekleyin.
  5. Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizdikten sonra 10 dakika daha bekleyin. Pideleri, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

1 Porsiyon Sebzeli Pide Kaç Kalori?

  1. Orta boyutlarda bir porsiyon sebzeli pide, ortalama 400 kaloridir. İçinde kullanılan malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo