Mantarlı Pide

Mantarlı Pide
18 Eylül 2020

Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan mantar, kilo vermeye de yardımcı olur. İçeriğinde bol miktarda diyet lifi barındırır. C, D vitamini ve selenyum bakımından zengindir. Malzemeler tamamsa, mantarlı pide tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 400 gr mantar
  • 1 sivri biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı
Mantarlı Pide

Nasıl Yapılır

Biberi doğrayın. Mantarları ufak doğrayın ve biberlerle birlikte zeytinyağında soteleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın. Mantarlı karışımdan içine paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo