Kuşbaşı Etli Pide

Kuşbaşı Etli Pide
18 Eylül 2020

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pide tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Orta Doğu ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pide, 15. yüzyıldan beri mutfaklarda yer almıştır. Avrupa'da içi boş bir şekilde sunulan pidenin ismi 'pita' olarak da bilinir. İç harcında kuşbaşı et, kıyma, peynir ve patates kullanılabilir. Peki, en sevilen tarifler arasında yer alan nefis kuşbaşı etli pide nasıl yapılır? Hamurundan iç harcına kadar her şeyi kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Öğle ve akşam yemeklerinde sunulan kuşbaşı etli pideyi, listenize eklemeyi unutmayın. Malzemeleri hazırladıysanız, detaylı anlatımıyla kuşbaşı etli pide tarifine geçebiliriz.

Sizler için sunduğumuz en lezzetli pide tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak pratik kıymalı pide veya peynirli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuşbaşı Etli Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 3 domates
  • 3 sivribiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 50 gr kaşar peyniri
Kuşbaşı Etli Pide

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
  3. Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin.
  4. Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın. Harcı hamurların üzerine yayın.
  5. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Kuşbaşı Etli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, mayayı ekledikten sonra ortalama 45 dakika bekleyin. Pide hamuru hazırlamanın püf noktalarını öğrenmek için mayalı pide hamuru tarifine göz atın.
  2. Hamuru hazırlarken içine bir çay kaşığı toz şeker ekleyin. Bu sayede maya daha hızlı çözünecektir.
  3. Hamura şekil vermeden önce biraz daha yoğurun. Ardından elinizle açın ve yassılaştırın.
  4. Kullanacağınız kuzu etinin orta yağlı olmasına özen gösterin.
  5. Harcı hamura yaymadan önce soğumasını bekleyin.

1 Porsiyon Kuşbaşı Etli Pide Kaç Kalori?

  1. Kuşbaşı etli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo