Pazılı Gözleme

Pazılı Gözleme
18 Eylül 2020

Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen gözleme, sac veya tavada pişirilir. İsteğe göre peynir, patates, kıyma ve sebze ile hazırlanır. Peki, hemen hemen her yörede pişirilen pazılı gözleme nasıl yapılır? Gelin, tarif detaylarına geçerek sorunun cevabını görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Gözleme için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 500 gr pazı
  • 1 soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pazılı Gözleme

Nasıl Yapılır

  1. Pazı, soğan ve maydanozları ince kıyın. Zeytinyağı ile soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına pazılı harçtan yerleştirin. Dört tarafından katlayıp dikdörtgen şekilde kapatın.
  3. Geniş bir tavada gözlemelerin her iki tarafını da iyice pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.

Daha farklı bir tat için, otlu ıspanaklı ve lor peynirli gözleme tarifini deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo