Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler

Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler
18 Eylül 2020

Kıymalı ve mantarlı milföy, pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir. Mis gibi kokusuyla mutfağınızı dolduracak kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 32 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler için

Malzemeler

  • 500 gr hazır milföy hamuru
  • 30 gr tereyağı
  • 100 gr tavuk kıyması
  • 1 soğan
  • 250 gr mantar
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı
  • rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 yumurta sarısı
Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler

Nasıl Yapılır

  1. Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Mantarları nemli bezle silin. Limonla ovup dilimleyin.
  2. Tereyağını tencereye alıp eritin. Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
  3. Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
  4. Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin. Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın.
  5. Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerine yerleştirin.
  6. Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin. Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Kıyma kullanmak istemiyorsanız, sade bir şekilde hazırlanan mantarlı milföy tartöletler tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo