Viyana Usulü Sıkma Kurabiye

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye için

Malzemeler

  • 175 gr yumuşatılmış tuzsuz tereyağı
  • 40 gr elenmiş pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 175 gr tam buğday unu
  • 40 gr mısır unu
Viyana Usulü Sıkma Kurabiye

Nasıl Yapılır

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarının içine kağıt kalıpları yerleştirin. Bir kapta tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya esansını ekleyin ve birkaç saniye çırpın. Un ve mısır ununu tereyağlı karışımın üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Karışımı geniş ve yıldız uçlu bir hamur sıkma torbasına doldurun. Kalıpların içine spiral şekilde sıkın. Yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo