Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye
09 Şubat 2024

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen mısır gevreği, soğuk süt ile birlikte tüketilir. 19. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan bu besinin, çikolatalı, meyveli, ballı ve kakaolu çeşitleri mevcuttur. Lif değeri yüksek olduğu için, özellikle diyet listelerinde sık sık yer verilir. Genellikle sade bir şekilde tüketilse de, kurabiye ve kek gibi tatlıların içinde de kullanılır. Şimdi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Özel günlerde ve çay saatlerinde atıştırmalık olarak sunulan çikolatalı mısır gevrekli kurabiye nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Malzemeleriniz hazırsa, nefis mısır gevrekli kurabiye tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Mısır Gevrekli Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan mısır gevrekli kurabiyenin bir porsiyonu 260, orta boyutlarda hazırlanan bir adedi ise yaklaşık 195 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Alternatif olarak çikolata toplarını da deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mısır Gevrekli Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 g oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 400 g krem çikolata
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 g mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kabın içinde tereyağını, yumurtaları, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı ilave ederek yoğurun.
  2. Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolata ezmesini ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisine dökün.
  5. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini çok ufalanmayacak şekilde rondodan geçirin ve bir tabağa alın.
  6. Pişen kurabiyeleri ilk önce erittiğiniz ılık çikolata ezmesine batırın. Ardından mısır gevreklerine bulayıp servis tabağına dizin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Şık bir sunum elde etmek için, mısır gevrekli kurabiyeleri servis ederken çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sayede kurabiyelerin ağızda dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kurabiyelerin ağır bir tat vermesini istemiyorsanız, margarin kullanımından kaçının.
  • Vaktiniz varsa yoğurduğunuz hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Tarifteki ölçülere bağlı kalın. Kurabiye yapımında fazladan un kullanmak, pişirme işleminde dağılmalarına ve yayılmalarına neden olacaktır.
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine dizerken aralarında boşluk bırakın. Böylece piştikçe kabaran kurabiyelerin birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın.
  • Pişirme işleminden sonra kurabiyeleri sıcakken servis tabağına alın ve soğuması için bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo