Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye

Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 40 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye için

Malzemeler

  • 210 g esmer şeker
  • 150 g yoğurt
  • 30 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 g tam buğday unu
  • 1 su bardağı kuru yaban mersini ve kuru üzüm karışımı
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye

Nasıl Yapılır

Esmer şeker, yoğurt ve tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, karbonat, kabartma tozu ve tam buğday ununu eleyip karışıma ekleyin. Portakal kabuğu rendesi ve kuru meyveleri de ekleyip spatulayla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp mekik şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo