Kestaneli Un Kurabiyesi

Kestaneli Un Kurabiyesi
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kestaneli Un Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 200 gr kestane
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 5 kahve fincanı un
  • 2 yumurta akı
  • 1 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı süt
  • Yarım çorba kaşığı kakao
  • 100 gr sade çikolata
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 tutam tuz
Kestaneli Un Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Kestanelerin üzerini çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edip blenderle ezerek püre haline getirin.
  2. Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kestane püresine çikolata, kakao ve kuru üzümü ekleyip iyice karıştırın.
  3. Un, margarin, 2 yumurta akı, kabartma tozu, bir tutam tuz ve sütü derin bir kaba alıp kulak memesi kıvamında yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  5. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açın. Çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar hazırlayın.
  6. Her birinin ortasına kestaneli karışımdan yerleştirip ikiye katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, çok sevilen sade un kurabiyesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo