Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye

Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 250 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın
Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Fırını 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bal kabağını dilimleyin ve üzerine şeker ekleyip pişirin. Soğuduktan sonra püre şeklinde ezin. Cevizi ekleyip karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı bir kasede çırpın. Un haricindeki diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Unu yavaşça ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızın ucuyla orta kısımlarına bastırıp çukurlaştırın. Kurabiye hamurlarını şekere bulayıp fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çukurlara bal kabağı püresini doldurun. Tarçın serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo