Isırgan Otlu Mantarlı Pişi

Isırgan Otlu Mantarlı Pişi
10 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Isırgan Otlu Mantarlı Pişi için

Malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Kıyılmış Frenk soğanı
  • Tuz
  • Su

İç harcı için

  • 1 demet ısırgan otu
  • Yarım su bardağı kültür mantarı
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Isırgan Otlu Mantarlı Pişi

Nasıl Yapılır

Yaş maya, un, ayçiçek yağı, Frenk soğanı ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Yavaşça su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için ısırgan otu ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki hamurun arasına harcı yayın. Hamuru şekilli kalıpla kesin. Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Reçel, çikolata ve pekmez ile tatlandırılan klasik pişi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo