Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri

Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri için

Malzemeler

Hamuru için

  • 450 gr un
  • 50 gr toz şeker
  • 85 gr tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı
  • 2 yumurta
  • 150 ml süt
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için

  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 85 gr esmer şeker
  • 100 gr ceviz içi

Üzeri için

  • 125 gr tereyağı
  • 125 ml bal
  • 100 gr dövülmüş ceviz
Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri

Nasıl Yapılır

Un, şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Küp doğranmış tereyağı parçalarını ekleyip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Maya, süt ve hafif çırpılmış yumurtaları ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Tarçın, şeker ve cevizi havanda dövün. Hamuru unlanmış tezgahta 25x35 cm ölçülerinde dikdörtgen açın. Üzerine bir miktar eritilmiş tereyağı sürüp hazırladığınız karışımı üzerine bastırarak yayın. Rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Kalan tereyağını bal ile karıştırıp ruloların üzerine sürün. Dövülmüş ceviz serpiştirip üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo