Sebzeli Erişte Böreği

Sebzeli Erişte Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Erişte Böreği için

Malzemeler

  • 250 gr erişte
  • 4 taze soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı tane mısır
  • 200 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İç harcı için

  • 4 yumurta
  • ¾ çay bardağı ayçiçeği
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Erişte Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları ince doğrayın. Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın.
  2. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Yumurtaları mikserle çırpın.
  3. Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın.
  4. Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo