Patatesli Ve Soğanlı Börek

Patatesli Ve Soğanlı Börek
18 Eylül 2020

Yemeklerin içerisinde sık sık birlikte kullanılan patates ve soğana, bu kez börek yapımında yer verdik. Börek tarifleri arasında oldukça popüler olan patatesli ve soğanlı börek, maydanoz ve dereotu ile zenginleştirilir. Üst kısmı için susam ve çörek otu kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, yumuşacık lezzetiyle patatesli ve soğanlı börek tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı çarşaf böreğini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Soğanlı Börek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 75 gr margarin
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3~4 patates
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3~4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2~3 yemek kaşığı süt
Patatesli Ve Soğanlı Börek

Nasıl Yapılır

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. Soğanların kabuklarını soyup ince kıyın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip karıştırın. Ezilmiş patatesi ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca maydanozu kıyıp patatese ilave edin ve harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. 75 gr margarini eritin. Yumurta, eritilmiş margarin ve tuzu una ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 3’e bölüp unlanmış zeminde merdane ile açın. Açtığınız yufkaları enine ve boyuna dörde kesip üçgen parçalar elde edin. Üçgen parçaların geniş kısmına hazırladığınız patatesli iç malzemeden bir miktar paylaştırıp iki ucundan kapatarak sigara böreği gibi sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo