Patatesli Ve Sebzeli Börek

Patatesli Ve Sebzeli Börek
18 Eylül 2020

Çay sohbetleri için kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Ana malzemeleri rokfor peyniri, örgü peynir, patates,domates ve dereotu olan patatesli ve sebzeli böreği, yaklaşık 50 dakika içerisinde hazırlayarak sofranın baş köşesine koyabilirsiniz. Hazırsanız, patatesli ve sebzeli börek nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Börek tarifleri arasında çok beğenilen Kırşehir'in meşhur çullama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Sebzeli Börek için

Malzemeler

  • 6 patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 2 yumurta
  • 100 gr rokfor peyniri
  • 100 gr örgü peyniri
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kabak
  • 10 kiraz domates
Patatesli Ve Sebzeli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Süzüp soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Kabağın uç kısımlarını kesip kabuğunu soymadan patates gibi küp şeklinde doğrayın. Domatesleride dörde kesin.
  3. Yoğurt, mısırözü yağı ve yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Rokfor peynirini ufalayın. Örgü peynirini küp şeklinde doğrayın.
  4. Elenmiş un, kabartma tozu ve baharatı derin bir kasede karıştırıp harmanlayın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo