Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13475 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4666 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8261 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Aside
Çerkez Mantısı
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Kıymalı Burma Börek
Kıymalı Burma Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Oturtma
Krem Şantili Kurabiye
Elmas Kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Yumurtasız kurabiye
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif
Safran Nedir, Faydaları Nelerdir?
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Kadıköy Kahvaltı Mekanları: Kadıköy'deki En İyi 20 Kahvaltı Mekanı
Kıymalı Burma Börek için
Malzemeler
5 hazır yufka
125 gr tereyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1soğan
Tuz
karabiber
toz kırmızı biber
Yufka aralarına sürmek için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Kıymalı Burma Börek
Nasıl Yapılır
Kuş üzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin.
Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuş üzümlerini ekleyip tatlandırın.
Kalan tereyağını eritip yoğurt ile iyice karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye kesin.
Tam ortasına kıymalı karışımdan yayın. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın.
Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral şeklinde yerleştirin.
Malzeme bitene kadar yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün.
Mısır özü yağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yöresel Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
90 Dakika
Kapalı Börek
Börek Tarifleri
35 Dakika
Lobyani (Barbunya Böreği)
Börek Tarifleri
45 Dakika
Adana Böreği
Börek Tarifleri
120 Dakika
Tis Böreği
Börek Tarifleri
100 Dakika
Peta Böreği
Börek Tarifleri
95 Dakika
Haşhaşlı Ve Yeşil Mercimekli Çıtır Börek
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.