Keten Tohumlu Pufidik Börek

Keten Tohumlu Pufidik Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keten Tohumlu Pufidik Börek için

Malzemeler

  • 1 kg ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı
  • keten tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Keten Tohumlu Pufidik Börek

Nasıl Yapılır

Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp bezeleri tekrar yoğurun. Beyaz peyniri bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezin. İnce kıydığınız maydanoz ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo