Kayın Mantarı Böreği

Kayın Mantarı Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayın Mantarı Böreği için

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 500 gr kayın mantarı (veya shiitake mantarı~istiridye mantarı)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 4 hazır yufka
  • Tuz
  • Karabiber
Kayın Mantarı Böreği

Nasıl Yapılır

İnce doğradığınız soğanları yağ ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Dilimlediğiniz mantarları, tuzu ve karabiberi de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Çukur bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın. Yufkaların ilk ikisini sütlü karışımla ıslatın ve yağladığınız fırın tepsisinin tabanına yayın. Kavurduğunuz mantarları üzerine ekledikten sonra diğer 2 yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak üzerine yayın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo