Humuslu Muska Böreği

Humuslu Muska Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Humuslu Muska Böreği için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 demet maydanoz
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Humuslu Muska Böreği

Nasıl Yapılır

Haşlanmış nohutları çatalla ezerek püre haline getirin. Püreye tahin, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Maydanozları ince doğrayıp ilave edin. Yufkaları üst üste sererek ortasından kesin. Daha sonra yufkaları 5 cm’lik aralıklarla geniş şeritler halinde kesin. Yufka şeritlerinin bir ucuna nohutlu içten koyarak şeridi muska şeklinde katlayın. Yufka uçlarını hafif suya batırarak yapıştırın. Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Sıcak servis yapın. 

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo