Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği
05 Eylül 2021

Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine farklı tariflerle değerlendirmeye ne dersiniz? İçinde 3 farklı peynir ve sos kullanılan bayat ekmek böreği nasıl yapılır? Hazırsanız, bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayat ekmek böreği tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bayat Ekmek Böreği için

Malzemeler

  • 2 bayat ekmek
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı süzme beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Bir tutam karbonat
Bayat Ekmek Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Peynirleri, baharatı ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Ekmekleri küpler halinde doğrayıp yarısını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı serpin. Kalan ekmekleri de peynirli karışımın üzerine yerleştirin.
  2. Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pis¸irin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo