Biberiyeli Börek

Biberiyeli Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Börek için

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru

İç harcı için

  • 100 g kaşar peyniri
  • 100 g Erzincan tulum peyniri
  • 2 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Deniz tuzu
  • Biberiye
Biberiyeli Börek

Nasıl Yapılır

Ekmek hamurlarından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 12 cm çapında açın. İç harcı için peynirleri bir kasede harmanlayın. İnce kıydığınız biberiyeyi ilave edip karıştırın. Harcı hamurların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli verin ve kenarlarını kıvırın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Deniz tuzu ve biberiye serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo