Tavuk Stir Fry

Tavuk Stir Fry
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Stir Fry için

Malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 2 kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sarı biber
  • 100 gr brokoli
  • 1 çay bardağı kaju fıstık
  • 3 taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Tavuk Stir Fry

Nasıl Yapılır

  1. Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
  2. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve tavada zeytinyağı ile yüksek ateşte 2 dakika soteleyin.
  3. Biberlerin çekirdeklerini temizleyerek iri doğrayın ve tavuklara ekleyin. Brokoliyi küçük parçalara ayırıp ekleyin.
  4. Soğanları uzun verev şekilde kesip ilave edin. Yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
  5. Bir kasede tavuk suyu, nişasta ve soya sosunu karıştırıp tavuğa ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Kaju fıstıkları, tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
  6. Yemeği dilerseniz pirinç pilav üzerinde üzerine tekrar karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo