Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4652 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8246 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Borani (Urfa)
Laz Böreği
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Kabak Graten
Tavuk Etli Kabak Graten
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmas Kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Patates Oturtma
Yumurtasız kurabiye
Beşamel Soslu Patates
Piyano Kek
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Dünyanın En İyi Kuzu Yemekleri Açıklandı: Listede 18 Türk Yemeği Var
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Asla Limonla Temizlememeniz Gereken 9 Yer
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Tavuk Etli Kabak Graten için
Malzemeler
4 kabak
500 gr tavuk eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 domates
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Kabak Graten
Nasıl Yapılır
Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Tavuk Güveç
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Air Fryer'da Tavuk Baget
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Huraideu Chicken
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Kırmızı Elmalı Köri
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Tajine Zitoune
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.