Tavuk Güveç
27 Mart 2024

Tavuk göğsü, biber, domates ve baharatlarla hazırlanan tavuk güveç, hem ekonomik, hem de pratik yemeklerden biridir. Ramazan sofralarına çok yakışan bu yemek, önce tavada sotelenir, ardından fırında pişirilir. Malzemeler hazırsa, videolu anlatımıyla tavuk güveç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için tavuk göğsü tariflerine göz atın.

1 Porsiyon Tavuk Güveç Kaç Kalori?

Bir porsiyon tavuk güveç, yaklaşık 375 kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Güveç için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Acı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz
Tavuk Güveç

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Tavuk güveç yemeğini, pirinç pilavı ve patates püresi eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız tavukları mutlaka kuşbaşı şeklinde doğrayın. 
  • Tavukların her tarafı beyaz rengi alınca üzerine biberleri ve diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  • Tat vermek için, rendelenmiş sarımsak ilave edebilirsiniz.
  • İsteğe göre tavuk güvece, haşlanmış patates, havuç veya bezelye gibi sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  • Fırının performansına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir. Tavuk güveci mutlaka kontrollü bir şekilde pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo