Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları

Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları
15 Ekim 2020

Kadayıf ve tavuğu hiç birlikte denediniz mi? Tavuk parçalarını kadayıf ile sarıyoruz ve yağda kızartıyoruz. Kadayıflı tavuk sarmasını, rokalı sos eşliğinde servis edebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, kadayıfa sarılmış tavuk parçaları nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak sebzeli tavuk sarma ve tavuk fajita tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları için

Malzemeler

  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 300 gr taze kadayıf
  • 2 yumurtanın akı

Sos için

  • 1 demet roka
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları

Nasıl Yapılır

  1. Sos için roka yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın.
  2. Mutfak robotuna alıp sarımsakları ve kimyonu ekleyin. Zeytinyağını azar azar ilave edip ezin.
  3. Tuzla tatlandırın. Tavuk etini iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda parçalar şeklinde kesin.
  4. Kadayıftan bir parça alıp kadayıfı tavuk etinin dışına sarın.
  5. Ucunun açılmaması için çırpılmış yumurta akına kadayıfın ucunu bulayıp yapıştırın.
  6. Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Kadayıfa sarılı tavuk etlerini ekleyip kızartın.
  7. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo