Pastırmalı Bulgur Pilavı

Pastırmalı Bulgur Pilavı
17 Mart 2021
İçeriğinde bol miktarda diyet lifi barındıran bulgur pilavı, en sevilen pilav tarifleri arasında yer alır. Pastırma ve baharatlarla birlikte sunulan pastırmalı bulgur pilavı nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 100 gr pastırma
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
Pastırmalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.
  2. Tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
  3. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.
  4. Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, et kullanmadan hazırlayabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo