Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte

Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte
10 Aralık 2020
Farklı tatlar denemek istiyorsanız, mozaralla peyniri dolgulu misket köfte nasıl yapılır, köfte sosu için hangi malzemeler gerekir birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte için

Malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 1 su bardağı panko pane harcı
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10~12 parça top mozarella peyniri

Marinara sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 6 domates
  • 1 soğan
  • 2 tutam kuru kekik
  • 5~6 dal taze fesleğen
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, panko pane harcı, yumurta, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, soğan tozu, tuz ve karabiberi geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun.
  2. Yoğurdunuz köfteden elinizle ceviz büyüklüğünde toplar koparın. İçlerine mozarella peyniri toplarından koyarak yuvarlayın. Bir fırın kabına yağlı kağıt serin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köftelerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  4. Sos için, zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp doğradığınız soğanları ve kıydığınız sarımsağı pembeleşinceye kadar soteleyin.
  5. Küp doğradığınız domatesleri, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte sos kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. İnce kıyılmış taze fesleğeni ekleyip ocaktan alın. Köfteyi hazırladığınız sosla birlikte, taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzeti ile midenizi bayram ettirecek klasik misket köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo