Maraş Köftesi

Maraş Köftesi
18 Eylül 2020

Maraş'ın meşhur lezzeti olan Maraş köftesi; patlıcan, domates ve biber ile birlikte servis edilir. Genellikle uzun şiş çubukları sunum için kullanılır. Hazırsanız, Maraş köftesi nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Maraş Köftesi için

Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
  • Yarım kg patlıcan
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 300 gr domates
  • 250 gr sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Su
Maraş Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, kimyon ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  2. Patlıcanların kabuğunu soyup halka dilimler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletip suyunu süzün.
  3. Patlıcan dilimlerini ayçiçek yağında kızartın. Aynı tencerede köfteleri de kızartın. Başka bir tavaya kızarttığınız köfteleri dizin.
  4. Üzerine kızartılmış patlıcan dilimi, bir dilim domates, bir parça biber ekledikten sonra kürdan yardımıyla tutturun.
  5. Köfte ve patlıcanları kızarttığınız yağa salça ve su ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökerek 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Maraş köftesini pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo