Edirne Köftesi

Edirne Köftesi
02 Mart 2021

Kuzu kıyması ile hazırlanan Edirne köftesi, Trakya mutfağında sık sık tüketilen bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis Edirne köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Edirne Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyması
  • 1 beyaz soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 yumurta
  • 10 gr zeytinyağı

Piyaz için

  • 200 gr haşlanmış kuru fasulye
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 kırmızı soğan
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
Edirne Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın
  2. Beyaz soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın.
  3. Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın.
  5. Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın.

Özgün yemekler arasında yer alan kadınbudu köfte tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo