Soğanlı Dana Bonfile

Soğanlı Dana Bonfile
13 Eylül 2020

İçeriğinde bol miktarda D vitamini ve protein barındıran dana eti, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Hazırsanız, soğanlı dana bonfile tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğanlı Dana Bonfile için

Malzemeler

  • 150 gr dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı hazır worchestersos
  • 1 tutam toz zencefil
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • karabiber

Bademli patates için

  • 1 patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • Tuz

Üzeri için

  • Yarım soğan
  • 1 çay bardağı un
  • Ayçiçeğiyağı
  • Maydanoz
Soğanlı Dana Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Dana bonfileyi şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı içinde 20 dakika dinlendirin.
  2. İnce doğranmış soğan ve etleri soteleyin. Krema, worchestersos, zencefil ve maydanozu ekleyip pişirin.
  3. Patatesi ufak bir tencerede haşlayın. Kabuğu soyulmuş patatesi çatalla ezip püre haline getirin.
  4. Bir kapta tereyağı, süt ve tuz ile birlikte iyice karıştırın. Ayrı bir tavada bademleri kavurun. Püreye istediğiniz gibi şekil verip kavrulmuş bademlerle kaplayın.
  5. Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. Tuzla ovalayın. Una batırıp kızgın yağda kızartın.
  6. Etleri servis tabağına alın. Kızarmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo