Bademli Sini Katmeri

Bademli Sini Katmeri
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bademli Sini Katmeri için

Malzemeler

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı için

  • Yarım kg kaymak yağı
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem
Bademli Sini Katmeri

Nasıl Yapılır

Şerbet için su ve şekeri 20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık su ekleyin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava yardımıyla yuvarlak şekilde ince bezeler açın. Hamur kesme aletiyle ikiye bölün ve ikisinin de üzerine kaymak yağı sürün. Üzerine badem ve tarçın serpin. Her iki parçayı da rulo sarıp bükün. Yağladığınız yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak gül şeklinde yerleştirin. Kalan kaymak yağını üzerine sürün ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kepçeyle şerbeti üzerine azar azar dökün. Soğuk servis yapın.

Gaziantep'in meşhur tatlısı gerçek katmer tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo