Sebzeli Et Sote

Sebzeli Et Sote
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Et Sote için

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 g jülyen bonfile
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 havuç
  • 10 mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
Sebzeli Et Sote

Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri ilave edip renkleri hafif dönünceye kadar sotelemeye devam edin. İri doğradığınız biberler ve havucu ilave edip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. İri doğradığınız mantarları ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo