Çin Usulü Sebzeli Bonfile

Çin Usulü Sebzeli Bonfile
01 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Çin Usulü Sebzeli Bonfile için

Malzemeler

  • 500 g jülyen bonfile
  • ¼ su bardağı mısır unu

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 3 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sebze sote için

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 4~5 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
Çin Usulü Sebzeli Bonfile

Nasıl Yapılır

Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede jülyen kesilmiş bonfile ve mısır ununu harmanlayın. Mısır unlu etleri yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Üzerine sosu ilave ederek etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sebze sote için ince jülyen doğradığınız sebzeleri susam yağında soteleyin. Pişen etlerinizi bir servis tabağına alın. Üzerine sebze soteyi ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo