Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But

Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But için

Malzemeler

  • 4 kuzu but
  • 200 gr mantar
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 500 gr patates
  • Bir kaç dal taze kekik
  • Tuz
  • biberiye
  • karabiber
Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Mantarları temizleyip dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup ezin. Patatesleri yıkayıp kabuğu ile diri kalacak şekilde haşlayın. Soyup elma gibi dilimleyin.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsak, et ve limon suyunu ilave edin. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Sıcak su, mantar, karabiber, biberiye, domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana
kadar pişirin. Tuz serpip ocaktan alın.

Et ve sosunu fırın kabına alın. Fırın kabının kenarına patatesleri ilave edin. Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayıp etin üzerine serpiştirin.180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak
servis yapın.

Kuzu etinin hazmı kolay, kalorisi düşüktür. 100 gramında 120 kalori, 42 gram protein, 8 gram yağ bulunur. Karbonhidrat içermez. Ayrıca kuzu eti bahar yorgunluğuna çok iyi gelir. Çünkü içeriğindeki 115 mg niyasin (pp) vitamini 11 mg’lık günlük ihtiyacımızın tamamını, 3.4 mg demir içeriği, günlük demir ihtiyacımızın beşte birini karşılar. Bu aylarda mümkün olduğu kadar
tüketilmeli.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo