Güveçte Kayısılı Kuzu Eti

Güveçte Kayısılı Kuzu Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Kayısılı Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 750 gr kemiksiz kuzu eti (kol veya but)
  • 2 orta boy soğan
  • 4~5 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 tutam tel safran
  • 2~3 tane kişniş tohumu (havanda dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2~3 yemek kaşığı un
  • 100~150 gr kuru kayısı
Güveçte Kayısılı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

2-3 yemek kaşığı una birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Etleri unlu karışıma bulayın. Zeytinyağında arada karıştırarak kavurun. Kıyılmış sivri biber ve yarım ay doğranmış soğanı tuz ve karabiber ekleyerek sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyin. 1 bardak sıcak suda erittiğiniz tel safranı su ile birlikte tencereye ilave edin. Rendelediğiniz zencefili de ekledikten sonra kısık ateşete 40 dakika pişirin. Sonrasında doğradığınız kayısıyı, ezdiğiniz kişniş tohumunu, yarım limon suyunu ve jülyen doğradığınız biberi ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo