Ege Kebabı

Ege Kebabı
02 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Ege Kebabı için

Malzemeler

  • 600 gr kuzu pirzola
  • 3 domates
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 100 gr ayıklanmış siyah zeytin
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı
Ege Kebabı

Nasıl Yapılır

Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Yayvan bir tavada soğan ve sarımsakları ayçiçeği yağında soteleyin. Biberleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp tavaya ilave edin. Sotelediğimiz sebzelerin üzerine pirzolaları yerleştirin. Her iki yüzünü de eşit miktarda pişirin. Domatesleri soyup küp doğrayarak pirzolaların üzerine yayın. Zeytinleri de ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Domatesler suyunu salıp çekince sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo