Domates Soslu Bonfile

Domates Soslu Bonfile
22 Kasım 2021

Not: Etlerinizi zeytinyağı, tuz ve karabiber ile 10-15 dakika önceden marine ederseniz, lezzetini ikiye katlarsınız. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domates Soslu Bonfile için

Malzemeler

  • 4 dilim bonfile (1 parmak kalınlığında)
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta 
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 adet büyük domates (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 5-6 diş sarımsak (Dilimlenmiş)
  • 1-5-2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Taze kekik
Domates Soslu Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir tabağa alıp tuz ve karabiber ile harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Bonfile dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve tekrar una bulayıp hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bonfile dilimlerinin her iki tarafını da kızartın. 
  2. Kızarttığınız bonfile dilimlerini bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesi, dilimlenmiş sarımsakları ve sıcak suyla karıştırdığınız domates püresini gezdirin. Taze kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında etler yumuşayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

 Dilerseniz, Fransız mutfağının dünyaca ünlü lezzeti cafe de paris soslu bonfile tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo