Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola

Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola için

Malzemeler

  • 4 parçalık bütün pirzola
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı

Bezelyeli patates püresi için

  • 4 taze patates
  • 40 gr tereyağı
  • 75 ml krema
  • Dolmalık fıstık
  • 200 gr haşlanmış bezelye
  • Karabiber
  • 3 dal dereotu
  • 1 dal taze nane
  • Tuz
Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola

Nasıl Yapılır

Bir yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Bütün pirzolayı ekleyip her iki tarafını birer dakika kızartın. Pirzolayı yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpin. Fıstıkları tereyağında kavurun. Patatesleri ezerek püre haline getirin. Tereyağlı fıstıkları ekleyin. Soğuk kremayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Bezelyeleri çatalla hafifçe ezdikten sonra püreye ekleyin. Püreyi servis tabağına alın. Bütün pirzolayı yerleştirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo