Baharatlı Kuzu Tandır

Baharatlı Kuzu Tandır
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Kuzu Tandır için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 kemikli kuzu kol
  • 4 diş sarımsak
  • 4 dal taze kekik
Baharatlı Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır

Fırını 165 dereceye ayarlayın. Toz baharatları bir kapta karıştırın. Kuzu kolun üzerine iyice sürün. Eti birkaç yerinde bıçak ucuyla delin. Sarımsakların kabuklarını soyun ve etin delinmiş yerlerine yerleştirin. Kuzu kolu fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat kemik etten ayrılıncaya kadar pişirin. Kekikle süsleyip mercimekli bulgur pilavıyla servis yapın.

Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan klasik kuzu tandır tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo