Yaprak Çinekop

Yaprak Çinekop
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaprak Çinekop için

Malzemeler

  • 1 kg çinekop
  • Tuz
  • 1 su bardağı un
  • Marul
  • Roka
  • Kırmızı soğan

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Yaprak Çinekop

Nasıl Yapılır

Çinekopların pullarını ve içini su ile iyice temizleyin. Una tuz ilave edip, çinekopları fileto olarak birbirine yapıştırın ve iyice unlayın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Kırmızı soğan, marul ve roka ile servis yapın. İsteğe göre üzerine zeytinyağı döküp limon da sıkabilirsiniz.

Çinekop
Lüferin küçüğü olarak nitelendirilir. Gezici balıklardan olan çinekop Karadeniz ile Ege Denizi arasında dolaşır. Büyüme aşamaları içinde değişik isimler alır. Boyları 10 cm’ye kadar olanlar defneyaprağı, 15–18 cm’ye kadar olanlar çinekop, 18-90 cm’ye kadar olanlar sarıkanat, 28–35 cm’ye kadar olanlar lüfer, 35 cm’den fazla olanlara kofana adı verilir. Lüfer sonbahar - kış aylarında en lezzetli ve olgun devrini yaşar. Yaz ortalarından sonbahara kadar da kışlamaya geçerler. Ilık suların 10–200 m derinliklerinde yaşar.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo