Sebzeli Mezgit Kavurma

Sebzeli Mezgit Kavurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Mezgit Kavurma için

Malzemeler

  • 300 gr mezgit fileto
  • 10~12 kiraz domates
  • 3 taze soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Sebzeli Mezgit Kavurma

Nasıl Yapılır

Fileto mezgitleri parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpip 20 dakika bekletin. Salçalık kırmızıbiber ve sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri parmak şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp kurulayın. Dörde kesin. Taze soğanları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Balık etini ilave edip kavurmaya devam edin. Taze soğanı ekleyip 3-4 dakika daha fazla karıştırmadan kavurun. Kiraz domatesleri ekleyip ezmeden domateseleri de pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber ekleyip tatlandırın. 2 dakika daha pişirin ve tavayı ocaktan alın. Mezgit kavurmayı kırmızı soğan, limon dilimi, roka yaprakları ve fırında pişirilmiş kabuklu patatesle birlikte servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında limonlu ve nar ekşili mezgit tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo