Özel Soslu Izgara Balık

Özel Soslu Izgara Balık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Özel Soslu Izgara Balık için

Malzemeler

  • 6 levrek
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 defne yaprağı
  • Karabiber

Sos için:

  • 6 domates
  • 3 soğan
  • 1 havuç
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Özel Soslu Izgara Balık

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin.
  2. Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin.
  3. Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin.
  4. Balıkları marinattan süzerek alıp yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Omega 3 bakımından zengin olan levrek balığı sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, 30 dakika da hazırlayabileceğiniz levrek buğulama tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo