Deniz ürünü olarak bilinen midyenin pişirilip iç pilav ile doldurulmasıyla hazırlanan midye dolma, ülkemizde en çok Marmara ve Ege kıyılarında toplanır. Farklı baharatlarla harmanlanan bu besin, Avrupa ülkelerinde de tüketilir. Protein ve demir bakımından zengin olduğu için, kas gelişimini destekleyen besinler arasındadır. Dokuları güçlendirmesinin yanı sıra göz sağlığına da olumlu bir etkisi vardır. Genellikle dışarıda satılan midye dolma, deniz ürünleri arasında en sevilen çeşitlerden biridir. Midye dolma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı soslu midye dolma tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Midye Dolma Kaç Kaloridir?
Siz de sofralarınızı güzelleştirmek ve öğünlerinizi daha sağlıklı bir hale getirmek istiyorsanız, beyin gelişimini destekleyen balık yemeklerine göz atabilirsiniz. Midye tava ve kum midyesi tarifini de deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Malzemeler
İç pilav için
Midye dolmaları, yanına çok yakışan karides güveç veya kalamar ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.