Kapari Soslu Dilbalığı

Kapari Soslu Dilbalığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kapari Soslu Dilbalığı için

Malzemeler

  • 4 dilbalığı fileto
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Kaparili sos için

  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 5~6 dal maydanoz
  • 3~4 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1~2 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Kapari Soslu Dilbalığı

Nasıl Yapılır

  1. Kaparili sos için, soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın. Limon suyu, sirke, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  2. Çatalla sürekli çırparak zeytinyağını azar azar ilave edin. Kaparili sosu oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin.
  3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Balıkları una bulayıp her iki tarafını kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.
  4. Balıkları servis tabağına alıp kaparili sos ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kaparili sos yerine farklı tatlar denemek için, pratik balık soslarına göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo