Hamsili Börek

Hamsili Börek
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsili Börek için

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 2 soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 yufka

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • karabiber
Hamsili Börek

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Tuz serpip süzgeçte 10 dakika bekletin ve bıçakla 3-4 parçaya kesin.
  2. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları soteleyin.
  3. Balıkları ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştın.
  4. Yufkayı 7 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeridin uç kısmına hamsili iç malzemeden 1 kaşık yerleştirip muska şeklinde sarın.
  5. Uçlarını suyla ıslatıp tutturun. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  6. Sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri iki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo