Fırında Otlu Kırlangıç Balığı

Fırında Otlu Kırlangıç Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Otlu Kırlangıç Balığı için

Malzemeler

  • 1 kırlangıç balığı
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Dereotu ve pazı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Otlu Kırlangıç Balığı

Nasıl Yapılır

Kırlangıç balığının içini temizleyip bütün halde bırakın. Yeşillikleri ve bol taze soğanı kıyıp harmanlayın ve tuz ve karabiberle iyice ovduğunuz kırlangıç balığının içine aldığı kadar bu harçtan doldurun. Balığı fırın kabına yerleştirin ve artan yeşillik varsa kenarlarına ilave edin. Üzerine şarap ve zeytinyağı gezdirin. Balığın üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ardından üzerini açıp 10 dakika daha fırında pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo