Enginar Kalpli Somon

Enginar Kalpli Somon
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginar Kalpli Somon için

Malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 600 gr enginar kalbi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Taze kekik
  • Kuru kekik
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu
Enginar Kalpli Somon

Nasıl Yapılır

Enginar kalplerini buharda haşlayın. Sarımsakları rendeleyip geniş bir kaba alın. Zeytinyağı, limon suyu, kuru kekik, taze kekik, tuz ve enginar kalplerini ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Somonları fırın kabına yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Somonları enginar kalpleri ile birlikte servis tabağına yerleştirin. Enginarların marine sosunu somonların üzerine gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo