Endülüs Usulü Soğanlı Levrek

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek için

Malzemeler

  • 4 parça levrek fileto
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Endülüs Usulü Soğanlı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları yayvan bir kaba alarak tuz ve karabiber serpip 20 dakika dinlendirin.
  2. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin.
  3. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sirke, kesme şeker, kuş üzümü, kuru üzüm, dolmalık fıstık ve ince kıydığınız maydanozları ilave edin.
  4. Tuz ile tatlandırıp pişirmeye devam edin. Unu bir kaba alın. Dinlenen balıkları una bulayın.
  5. Fazla ununu silkeleyip suya batırın ve tekrar una bulayarak kızgın yağda kızartın.
  6. Balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişmekte olan soğanların üzerine alın. 4-5 dakika daha soğanlarla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo